Tervetuloa tutustumaan!

Kiteen Heinoniemellä sijaitsevassa Saiho-ateljeessa pääset tutustumaan taiteilija Leo Karppasen laajaan tuotantoon ja ateljeen kauniiseen pihapiiriin. Karppanen on monipuolinen taiteilija, jonka teosten aiheet vaihtelevat Kalevalan kertomuksista paikallisen elämäntavan kuvaamiseen ja abstrakteihin aiheisiin. Päämateriaalinaan Karppanen käyttää puuta, mutta veistoksia syntyy myös mm. vuolukivestä ja raudasta. Veistosten lisäksi taiteilijan käsistä on lähtenyt mm. lukuisia öljyväri-, lasi- ja posliinimaalauksia. Ensimmäisen näyttelyn Karppanen piti jo yli 30 vuotta sitten.

Teoksia on nähtävillä sekä sisä- että ulkotiloissa, ateljee toimii myös myyntinäyttelynä. Ateljeeta ympäröivässä pihassa kasvaa lisäksi yli 40 erilaista ruusua.

Luovun varsinaisista aukiolo ajoista. Ateljee on avoinna sopimuksen mukaan. Matkaa on Kiteeltä 40 km, joten on viisainta varmistaa, että olen kotona, soita puh. 040-7703577.  Opastaulut kantatie 71:ltä.

Pääsymaksu 5 €/henkilö, opiskelijat ja koululaiset 1 €/henkilö. Opastus kuuluu hintaan.

Toukosiunaus saiholla 27.5.2020 klo 11.00. Eläkeliiton ja seurakuntien järjestämä perinteinen toukosiunaus. Tervetuloa. Karjalaisten karkelot ja ohjelmaa rajan takaa. Toivotaan mukaan paljon kansallispukuisia ihmisiä.


Päivitetty 21.1.2020